Werkenden in het MBO hebben recht op tegemoetkoming bij coaching door NOBCO-coach

donderdag 18 juli 2024

De Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO (SOM) biedt werkenden in het MBO een tegemoetkoming van 500 euro voor professionele coaching. De coaching wordt (deels) vergoed als de coach bij NOBCO is aangesloten en de Coachee binnen het MBO werkt.

De coachee kan de tegemoetkoming aanvragen zonder tussenkomst van de werkgever. De subsidie kan worden aangevraagd nadat een werkende in het MBO een traject heeft afgerond bij een erkende loopbaanprofessional of vitaliteitscoach.

Deze en overige regelingen zijn te vinden op platform naar werk. Graag maken we coaching en ontwikkeling toegankelijk voor iedereen.

Steeds meer organisaties vragen van coaches dat ze zijn aangesloten bij NOBCO. Wanneer je als coach bij een beroepsvereniging bent aangesloten, laat je zien dat je je vak en je ontwikkeling serieus neemt. Kijk hier voor alle voordelen die je daarnaast geniet als aangesloten coach bij NOBCO.

Bij het toekennen van de subsidie wordt gecontroleerd of je bij NOBCO vindbaar bent. Zorg dat je profiel zichtbaar is op de website.