Van de commissie L&D; deze maand door Jelle Westendorp

dinsdag 27 augustus 2024

Als commissielid wil ik vanuit een ander gezichtspunt wat over de commissie L&D zeggen en commissiewerk in het algemeen. Eerder lazen jullie in deze rubriek over welke initiatieven L&D opstart, welk aanbod NOBCO biedt, welke samenwerkingen met opleiders en partners worden ingericht, op welke manier certificering wordt bemoedigd en ondersteund enzovoort. Maar wat doet dit met mij als commissielid (vanaf 2016 heb ik al zitting in diverse commissies)?

Ik voel me door dit werk erg betrokken met het vak, bij NOBCO en bij mijn collega-coaches en – commissieleden. Ik voel me een ambassadeur van ons volwassen vak, ik besteed energie aan coaches die zich willen ontwikkelen en ervaar daarmee invloed. Ik voel me serieus genomen met mijn NOBCO bijdrage. Het betekent vooral dat het werk wat ik voor NOBCO doe mij tevens tot een betere coach maakt.

Noblesse oblige, dus reflecteer ik ook op mijn progressie en waarin ik voor andere vakgenoten een voorbeeld kan zijn. En de oplettende lezer heeft nu de impliciete boodschap meegekregen dat als NOBCO vraagt om een vrijwilligersrol te vervullen, dit ook je eigen ontwikkeling wellicht een boost geeft.

Een fijne nazomer voor iedereen.

Jelle Westendorp
NOBCO/EMCC Master Coach®