Esther van Ham

Hetisesther

Nassau Odijkstraat 5
4451 AT Heinkenszand
Nederland

+31644608226
info@hetisesther.nl
www.hetisesther.nl

E.N.I. (Esther) van Ham MSc

Aansluitnr. 31944

Heinkenszand

Certificeringsniveau -

Werkgebied
Regionaal
E-coaching
Nee
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Nee
Uurtarief particulier
€ 80,00 exclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 105,00 exclusief btw

Type
Loopbaancoaching
Natuurcoaching
Personal/Life coaching
Wandelcoaching

Thematiek
Assertiviteit
Gezondheid
Hooggevoeligheid
Kwaliteit van leven
Kwetsbaarheid
Ouderdom
Perfectionisme
Pers. ontwikkeling
Re-integratie
Stress
Timemanagement
Veranderingen
Verlies
Verzuim
Zelfvertrouwen
Zingeving

Coachtalen
Nederlands
Engels

Branche
Agrarische sector
Automatisering/ICT/Telecom
Detailhandel/MKB
Horeca & Recreatie
Ingenieursbureaus
Kunst & Cultuur
Maatschappelijke dienstverlening
Onderwijs & Wetenschap
Overheid
Overig
Transport & Logistiek
Zakelijke dienstverlening (overig)
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Ik, Esther van Ham (www.hetisesther.nl), begeleidt mensen 1 op 1 in de buitenlucht, wanneer zij niet goed in hun vel zitten.

Unieke persoonlijke methode van holistische wandelcoaching in Zeeland
Ik ben er van overtuigd dat de combinatie van bewegen (lopen, wandelen, hardlopen) met natuur heel erg gezond is voor mensen. Het levert namelijk een unieke en essentiële bijdrage aan het positieve en structurele herstel van mensen na (een) verlies, bij angsten, depressie, stress en burn-out klachten.

Wandelcoaching is het coachen van mensen tijdens het wandelen in de natuur. Je wordt lichamelijk en geestelijk in beweging gezet. Voor veel mensen is het makkelijker om te praten tijdens een wandeling. Door te lopen en te praten ontstaat er activiteit in de mentale en emotionele processen. Verstand en gevoel worden met elkaar verbonden. Door het wandelen kan je helderder nadenken en is het eenvoudiger om je gevoel onder woorden te brengen.

Wandelcoaching zorgt ervoor dat je weer in contact komt met jezelf. De natuur helpt je daarbij. Door de combinatie van bewegen en natuur maakt je lichaam stoffen aan die je een blijer en positiever gevoel geven. Ontspanning helpt je om op een nieuwe, andere manier naar jezelf en eventuele problemen te kijken.

In mijn eigen, unieke methode werk ik met de natuur als basis gecombineerd met lopen (wandelen of hardlopen), mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku. Ik begeleid mensen 1 op 1 als zij niet goed in hun vel zitten. Samen werken we aan vermindering van stress, rust en balans van lichaam & geest. Zodat goed functioneren op het werk, school en thuis weer gewoon lukt. Samen gaan we de buitenlucht in waar we wandelen en/of hardlopen. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen.

Holistische Wandelcoaching staat ervoor dat ik altijd kijk naar jou als compleet mens. Ik bedoel daarmee dat ik kijk naar oorzaken van klachten in een zo breed mogelijk spectrum (emotioneel, spiritueel, fysiek, mentaal, energetisch, slaap, voeding, beweging, zingeving, sociaal, gezondheid en welzijn). Om zo samen met jou te onderzoeken waar je aan de slag kan om jezelf beter te voelen en meer in balans te komen.

Ik motiveer, activeer en zo worden doelen bereikt. Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Rust in het hoofd, in het lijf, acceptatie en ook eigen regie komt terug. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten. Allerbelangrijkste doel? Essentiële vaardigheden (aan)leren om in balans te kunnen blijven in het leven.

De wandelcoaching kan ook gecombineerd worden met de NEI therapie bij mij in mijn praktijk aan huis.

Redenen waarom mensen bij mij komen? Overbelasting, te weinig uitdaging in werk, zorgen over gezinssituatie en relatie(s), zoektocht eigen identiteit. Zowel particulieren, mensen die aan zichzelf willen werken, als ondernemers die worstelen met timemanagement en delegeren/loslaten en ook werkgevers vanwege ziekteverzuim op werkvloer.

Coaching voor bedrijven/organisaties
Ik werk zowel voor mijzelf als zelfstandig coach als voor de Vitaliteitsgroep (www.vitaliteitsgroep.nl) en Bofit (www.bofit.nl). Tevens ben ik als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van BeroepsCoaches (NOBCO).

Stuur een bericht naar deze coach