Harro Yestra

Harro coaching en advies

Salomonszegel 28
3621 TE Breukelen
Nederland

+657545254
hyestra@hotmail.com

drs H.A. (Harro) Yestra MA

Aansluitnr. 33777

Breukelen

Certificeringsniveau Senior Practitioner
EIA Senior Practitioner

Werkgebied
Landelijk
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Ja
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Ja
Uurtarief particulier
-
Uurtarief zakelijk
-

Type
E-coach
Loopbaancoaching
Performance coaching
Personal/Life coaching
Wandelcoaching

Thematiek
Assertiviteit
Carriere
Communicatie
Competenties
Gezondheid
Kwaliteit van leven
Kwetsbaarheid
Leiderschap
Perfectionisme
Pers. ontwikkeling
Re-integratie
Relaties
Stress
Veranderingen
Verlies
Verslaving
Zelfvertrouwen
Zingeving

Coachtalen
Nederlands
Engels

Branche
Geen branches bekend

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Ik geloof dat ieder mens de potentie heeft om zijn of haar talenten te ontplooien en een zinvol leven te leiden met plezier, ontspanning en in verbinding met anderen. Dit gaat soms moeizaam, zeker wanneer wij ons zelf tekort doen door beperkende gedachten en overtuigingen (over ons zelf). Of door gedragingen die we ons zelf hebben aangeleerd in onze jeugd om liefde en erkenning te krijgen, waar we nu misschien in doorschieten (zoals altijd maar doorgaan, vermijden of andere ‘pleasen’). Gedragingen die in ons volwassen leven niet altijd meer voor ons werken. Waardoor we ons zelf overbelasten, vastlopen in piekeren, of niet meer goed kunnen voelen wat onze behoeften zijn.

Je vergroot de kans op een fijn en zinvol leven, wanneer je eerlijk bent naar jezelf en goed voor jezelf zorgt. Dat betekent geregeld stoppen met ‘rennen’ om te reflecteren en koers te bepalen, maar ook te waarderen van wat er nu al is. En ook een gezonde leefstijl en het koesteren van de relaties die je energie geven. Ik geloof zeker niet dat mensen altijd maar gelukkig moeten en kunnen zijn; het leven is soms heel oneerlijk en pijnlijk. Ik wil mensen helpen om hun veerkracht en psychologische flexibiliteit te vergroten.

Ik werk bovenal eclectisch, vanuit een combinatie van verschillende methodieken. Mijn vertrekpunt is altijd het heden; waar loop je nu tegen aan in termen van gedachten, gevoelens en gedrag? En waar wil je naar toe? Ik houd het zo licht als mogelijk, maar diepgaand waar noodzakelijk. Zo kijken we terug naar wat je geleerd hebt in je leven tot nu toe. Maar we blijven niet te lang wroeten in het verleden. Ik werk resultaatgericht in het oefenen van ander gedrag. Daarbij maak ik graag gebruik van beweging waar dat mogelijk is en jij dat wil. Misschien door te wandelen, te fietsen of door het water op te gaan (denk aan suppen).

Ik geloof dat iedereen kan veranderen. Daarbij gebruik ik methoden als motiverende gespreksvoering en oplossingsgericht coachen. Bij belemmerende gedachten en patronen combineer ik oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie, ACT en mindfulness. Daarnaast maak ik regelmatig gebruik van de methoden Transactionele analyse (TA) en Voice Dialogue.

Stuur een bericht naar deze coach