Nieuws van de Vaksectie Executive Coaching (VEC)

Nieuws van de Vaksectie Executive Coaching (VEC)

maandag 26 maart 2018

De NOBCO Vaksectie Executive Coaching groeit flink! Onlangs heeft de 75e coach zich aangesloten. Recentelijk zijn twee succesvolle bijeenkomsten georganiseerd.

Kernteam VEC

De NOBCO Vaksectie Executive Coaching groeit flink! Onlangs heeft de 75ste coach zich aangesloten. Recentelijk zijn twee succesvolle bijeenkomsten georganiseerd.

De missie van de Vaksectie Executive Coaching (VEC) is om leidend te zijn bij de ontwikkeling van executive coaching als professie en een bijdrage te leveren aan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele executive coaching in organisaties.

Masterclasses

Inmiddels hebben we twee succesvolle events achter de rug met topsprekers. Damiaan Denys, hoogleraar aan de UvA en Master filosofie, liet ons op het event van oktober 2017 nadenken over: Wat is angst? Wat is zekerheid? Wat is het verschil tussen normaal en abnormaal? Waarom is tekort interessanter dan geluk? Wat is het verschil tussen schuld en schaamte? Waarom is leiderschap alleen maar verbeelding …

Op 22 maart sprak Allard Droste, ondernemer en schrijver van het boek ‘Semco in de polder’, over het invoeren van meer eigen verantwoordelijkheden op de werkvloer. Omdat bij deze masterclass ook onze klanten aanwezig waren, kwam er een mooie discussie op gang over de consequenties voor de executives en de rol die wij als coaches daarin hebben. Een uitgebreid verslag is te vinden op onze LinkedInpagina.

VEC nieuwe stijl

De VEC nieuwe stijl is een actieve vaksectie met een open, amicale sfeer. Net als op 22 maart willen we ook op volgende events een podium bieden voor workshops georganiseerd door VEC-genoten. Met het kernteam gaan we ons dit jaar vooral bezig houden met de profilering, een VEC bijdrage leveren aan de bekendheid en beschikbaarheid van professionele executive coaching in organisaties.