EIA-tip van de maand: waar vind ik alle informatie over EIA?

vrijdag 24 mei 2024

NOBCO krijgt veel vragen van coaches die aan de slag willen met hun EIA-certificering. Daar zijn we blij mee, want zo zetten we met elkaar het coachvak professioneel op de kaart! We merken dat bepaalde vragen vaker worden gesteld. Daarom geven we elke maand een EIA-tip naar aanleiding van zo’n vraag. 

Zo’n terugkerende vraag is: Waar vind ik alle informatie over EIA? Hieronder geven we een wegwijzer.

Wegwijzer EIA op de NOBCO-site

Op het openbare deel van de NOBCO-website vind je informatie om je te oriënteren op de meerwaarde en inhoud van EIA-certificering. Alle informatie die je nodig hebt om een EIA-certificering aan te vragen, staat op het besloten deel van de website, dus op Mijn NOBCO.

Binnen Mijn NOBCO kies je onderaan de pagina voor het submenu Coachen (in rood) en direct daaronder voor EIA-certificering. Of gebruik – nadat je bent ingelogd - de volgende link.

Er zijn vanaf hier vier pagina’s met alle informatie die je nodig hebt.

  1. Niveau en route. Hier vind je uitleg over de verschillende aanvraagroutes en handleidingen (downloads). Met deze informatie kun je de aanvraagroute gaan kiezen die bij jou past. Ook vind je belangrijke kaders voor je aanvraag én het handige overzicht ‘Wat moet je aantonen’.
  2. Stel je portfolio samen. Hier staan alle formats die je kunt gebruiken om je portfolio op te bouwen én enkele handige tools die je op weg helpen bij het gebruik van de formats.
  3. Informatie en begeleiding. Een overzicht van  de informatie en ondersteuning die via NOBCO beschikbaar is als je een EIA-certificering voorbereidt.
  4. EIA-tips. Alle maandelijks gepubliceerde tips op een rij. Handig om eens na te lopen.
Liever kijken en luisteren

Als je liever kijkt en luistert, kun je op de NOBCO-Academie verschillende informatieve webinars vinden, onder andere over het samenstellen van je EIA-aanvraag  (webinar 3.3) en over reflectie (webinars 2.1 en 2.2).

Heb je een vraag? Dan kun je die stellen aan een EIA-assessor via de EIA-Informatielijn. De EIA-informatielijn is elke maandag tussen 16 en 18 uur bereikbaar via 033 247 34 44. Bezettoon? Spreek je naam en telefoonnummer in, dan probeert de assessor die dienst heeft, je voor 18 uur terug te bellen. Of probeer het zelf later nog een keer.

EIA-tips