Een moment voor reflectie en inspiratie

dinsdag 24 september 2024

De wereld draait weer volop. We zijn terug van vakantie en hebben ons vol goede moed weer vastgebeten in onze routine. Hoewel het mooie zomerweer pas net zijn intrede doet, staat de herfst alweer stiekem om het hoekje te kijken. Herfst wordt ook gezien als een periode van reflectie en opmaken voor de winter om in het voorjaar weer stappen naar buiten te zetten.

NOBCO wil de professionele coach bijstaan in hun ontwikkeling. Hiervoor zijn verschillende instrumenten in het leven geroepen om jou als coach te inspireren, te prikkelen en uit te nodigen om je vast te houden aan de wens om het beroep als coach te willen uitvoeren. Want na het behalen van je diploma of EIA is het niet klaar. Net als de seizoenen zitten we in een cyclus van ervaren, reflecteren, ontwikkelen en uitvoeren. Een dynamisch proces dat gaandeweg de tijd en de invloeden van buitenaf steeds andere behoeftes heeft.  

Hierbij dan ook nog even een korte handreiking van een aantal instrumenten die NOBCO aanbiedt om jou hierin te ondersteunen: 

  • De activiteiten kalender met daarop alle bijeenkomsten op locatie en online. Talloze onderwerpen komen aan bod en er is vooral ruimte voor ontmoeting. Naast tal van professionals die net als jij graag willen blijven ontwikkelen en andere vakgenoten willen ontmoeten, zijn er ook vrijwilligers van NOBCO aanwezig om jou verder op weg te helpen.  
  • Intervisie: reflecteren is zo veel krachtiger als je het samen doet. Anderen kunnen je nieuwe inzichten geven en helpen om uit je comfortzone te stappen. Sluit je aan bij een intervisiegroep of start er één in jouw regio. 
  • SUPERvisie: Heb je de behoefte aan een scherpe blik om je ontwikkeling als professional een boost te geven? Laat een supervisor met jou meelopen om samen met jou het pad uit te stippelen.  
  • De Podcast: op jouw favoriete podcast app is de Coach-radio te vinden. Ideaal om op een laagdrempelige manier bijgepraat te worden over recente ontwikkelingen. 
  • De Academy: staat boordevol webinars die jou als coach verrijkt over diverse onderwerpen. 
  • Opleidingsregister: Hier tref je een lijst met opleidingen en cursussen die als waardevol en inspirerend worden gezien. Wil jij je verdiepen in een bepaalde methodiek? Kijk eens op deze lijst welke aanbieders jouw leervraag kunnen beantwoorden. 
  • Het fundament van je praktijk: We weten allemaal dat het fundament op orde moet zijn om iets solide te bouwen. Soms is het goed om even helemaal terug te gaan naar het fundament en alles nog eens goed na te lopen. Deze link verwijst je naar de ondernemerspagina van NOBCO waar alles overzichtelijk is weergegeven wat er voor nodig is om een goede basis te leggen.  

Gun het jezelf om je te laten inspireren en neem de tijd om te onderzoeken wat jouw volgende stap is als professioneel coach. Ontmoet vakgenoten en vergroot daarmee je horizon en help anderen om dat ook te doen. Op die manier wordt de cyclus een mooie reis met nieuwe uitdagingen en avonturen. Neem er dan ook bewust de tijd voor om hierin te blijven investeren en laat het onderdeel zijn van je routine.