Coördinator in het zonnetje: Peter Zijlema

donderdag 30 mei 2024

Mijn naam is Peter Zijlema. Ik vervul binnen NOBCO de rol van bestuurssecretaris. Ik richt me hierbij op het ondersteunen van de interne organisatie. Daarbij draait het erom tijdig informatie op de juiste plek te krijgen voor het Bestuur, de Raad van Toezicht en de negen coördinatoren. Ik organiseer de overlegstructuur, beheer beleidsdocumenten en het archief. Ik zorg er samen met het secretariaat voor dat NOBCO goed bereikbaar is en snel reageert op telefoontjes en e-mails. En ik tracht onze 90 sleutelpersonen goed op de hoogte te houden van relevante zaken door overleggen te organiseren en duidelijke afspraken te maken over werkzaamheden.

Ik werk intensief samen de bestuursleden, de coördinatoren en het secretariaat van NOBCO. Naast alle regeltaken ben ik het klankbord voor de voorzitter. Kortom een veelzijdige rol, waarin ik betrokken ben bij allerlei onderwerpen om NOBCO nog verder te ontwikkelen tot dé plek voor professionele coaches in Nederland.

Ik ben van huis uit leraar Engels, maar heb vooral gewerkt in de Human Resources. Na ruim 25 jaar bedrijfsleven ben ik in 2015 voor mezelf begonnen als professionele coach. Ik begeleid zowel individuen en teams bij werkgerelateerde vragen op het terrein van samenwerken, resultaatgerichtheid, loopbaan en stress. Ik woon samen met mijn man in Amsterdam vlakbij het Westerpark. Wij maken veel gebruik van het cultuuraanbod in de hoofdstad en wandelen geregeld in Noord-Holland. Ik kook (en eet) graag. En ik ben elke week meerdere malen op de yogamat te vinden. Als vrijwilliger draag ik mijn steentje bij aan de buurt waar ik woon als bestuurslid van een stadsdorp.

Tip voor NOBCO-coaches

Blijf leren! Er is enorm veel moois voor coaches binnen NOBCO. Kijk eens in onze Academie via mijn NOBCO, lees het E-Magazine, beluister een podcast en sluit je bij een intervisiegroep.