Coördinator in het zonnetje: Els van Dam

maandag 24 juni 2024

Mijn naam is Els van Dam. Ik ben geboren en getogen in Egmond aan de Hoef en opgeleid als medisch bioloog in Utrecht. Tegenwoordig woon ik in het mooie Bennekom. Mijn passie ligt bij mensen: wat hen drijft, hoe ze handelen, welke keuzes ze maken, en hoe ze hun geluk vinden.

Bij NOBCO werk ik als coördinator kwaliteit. In deze rol werk ik nauw samen met de coördinatoren EIA en EQA, en neem ik de meer algemene beleidstaken op het gebied van kwaliteit en ethiek op me. Ik organiseer sprint challenges, houd de EIA-informatie up-to-date, en leid projecten zoals de introductie van supervisie. Deze veelzijdige rol geeft me de kans om een bijdrage te leveren aan het waarborgen van de kwaliteit en ethiek van ons mooie vak.

Naast mijn werk bij NOBCO heb ik een eigen praktijk: Bureau De Blauwe Uil. De uil staat symbool voor wijsheid, en ik zie coaching als een middel om mensen weer in verbinding te brengen met hun eigen wijsheid.

In mijn praktijk bied ik systemische coaching en opstellingen aan voor individuen, en daarnaast teamcoaching, intervisiebegeleiding en creatieve expressielessen. Deze afwisseling en uitdaging maken dat ik mijn werk ontzettend boeiend vind. In mijn vrije tijd geniet ik van kunst, creativiteit, natuur, en het gezelschap van vrienden en familie. Onze twee dochters wonen op kamers, maar zijn in het weekend af en toe thuis, wat gezellig is. Tijdens vakanties ga ik graag naar de bergen (ondanks mijn hoogtevrees), het liefst met het hele gezin, zoals we deze zomer van plan zijn.

Mijn tip aan alle NOBCO-coaches is: Vind je eigen plek bij NOBCO. Er zijn zoveel interessante dingen te doen, bijvoorbeeld bij een commissie, een vaksectie, of in een rol als coördinator zoals ik. Door actief betrokken te zijn, ontdek je hoeveel leuke en inspirerende mensen er bij NOBCO zijn.