drs M.E.M. (Mariëlle) Swinkels

Aansluitnr. 72682

Certificeringsniveau -

Werkgebied
Regionaal
Leeftijdscategorie coach
36-45
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Nee
Uurtarief particulier
€ 100,00 inclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 120,00 exclusief btw

Type
Personal/Life coaching

Thematiek
Gezondheid
Pers. ontwikkeling
Stress
Verlies
Werk

Coachtalen
Nederlands
Engels

Branche
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Als jong meisje wilde ik dokter worden. Ik heb hard gewerkt om dat doel te bereiken, maar mezelf gaandeweg onvoldoende de vraag gesteld of ik wel op de goede weg was. Wie A zegt, moet ook B zeggen, was mijn overtuiging. De twijfel die ik voelde en de signalen die mijn lichaam gaf, nam ik niet serieus en dekte ik toe.

Na mijn opleiding Geneeskunde heb ik jarenlang met veel plezier in het ziekenhuis gewerkt als klinisch geneticus, deskundige op het gebied van erfelijkheid en erfelijke ziekten. Maar, toen ik zelf een gezin startte, raakte de balans verstoord. Ik kwam erachter dat mijn hoofd de controle had gekregen over mijn lijf en mijn leven. Na een zorgvuldig proces heb ik besloten uit het ziekenhuis weg te gaan.

Dat riep de nodige vragen op: Wie ben ik, nu ik me niet meer kan verschuilen achter die professionele identiteit? Welke kwaliteiten neem ik mee en waar loop ik voor warm? Het hulpverlenerschap zit in mijn bloed, de doktersjas mocht/kon ook nog niet aan de wilgen gehangen worden. Daarom ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Ik ben gaan werken als arts binnen de jeugdgezondheidszorg. Dat doe ik nu al een aantal jaar en het geeft me veel voldoening. Daarnaast heb ik mijn hart gevolgd en me de afgelopen jaren geschoold tot coach. In 2022 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

In mijn praktijk begeleid ik mensen die te maken krijgen met Levend Verlies. Het gaat hierbij om gevoelens van o.a. verdriet en rouw, die je ervaart wanneer jijzelf of een naaste wordt getroffen door een chronische ziekte of beperking. Het gaat om gevoelens die kunnen ontstaan wanneer je afscheid moet nemen van verwachtingen.

Dit kan zijn in de rol van patiënt, van ouder of mantelzorger. Het kan zijn dat je het even niet meer weet. Dat je vastloopt in de zorg voor je dierbare. Dat je wilt leren voor jezelf te zorgen in de gegeven situatie. Ik kan je hierin begeleiden.

Daarnaast richt ik me op mensen die werkzaam zijn in de zorg. Als zorgprofessional ben je goed in het zorgen voor anderen. De zorg voor je zelf schiet er dan wel eens bij in. Misschien merk je dat de balans verstoord is geraakt. Of wil je een volgende stap zetten in je carrière, maar weet je niet zo goed welke afslag te nemen.
In de coaching gaan we op zoek naar jouw obstakels en kijken wat er nodig is om de weg weer vrij te maken en gelukkig en gezond verder te gaan.

De balans is weer teruggekeerd in mijn leven en ik doe werk, dat veel dichter bij mijn natuurlijke kwaliteiten ligt.

Stuur een bericht naar deze coach