T.M. (Trijn) van der Meulen-Wiersema MBA MCM

Aansluitnr. 33088

Certificeringsniveau -

Werkgebied
Landelijk
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Ja
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Nee
Uurtarief particulier
€ 125,00 inclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 150,00 exclusief btw

Type
Executive coaching
Organisatie coaching
Performance coaching
Wandelcoaching

Thematiek
Communicatie
Competenties
Cultuuromslag
Leiderschap
Management
Ondernemen
Veranderingen

Coachtalen
Nederlands
Fries

Branche
Consultancy
Detailhandel/MKB
Financiële dienstverlening
Industrie & Techniek
Maatschappelijke dienstverlening
Overheid
Transport & Logistiek
Zakelijke dienstverlening (overig)
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Profiel Trijn van der Meulen

Ik ben Trijn van der Meulen. Geboren in een ondernemersgezin. Na betekenisvolle levenservaringen heb ik gekozen voor de zorg. Het ondernemen nam ik mee. Ik ben gestart als verpleegkundige. Al snel merkte ik dat systemen vaak niet doen wat ze beogen te doen. En daar ging ik, altijd vanuit verbinding, mee aan de slag. Vernieuwing brengen, mensen fijner laten samen werken. Altijd in dialoog op zoek. Samen ‘doen en bijstellen’. En niet vanuit ingewikkelde strategieën waar mensen ‘op leeg lopen’. Handelen zoals je dat zelf ook van anderen verwacht. En daardoor ‘het verschil maken’.

Zo werd ik uiteindelijk directeur bij een thuiszorgorganisatie. Daarna volgden nog functies als directeur bij een sociale werkvoorziening en directeur in een grote landelijke expertise organisatie voor mensen met een auditieve beperkingen. In de afgelopen jaren ben ik werkzaam als bestuurder in de gehandicaptenzorg. Daarnaast ben ik actief als toezichthouder en commissaris. In het publieke en private domein. Ik werk vanuit een positieve grondhouding waarin ‘ziel en zakelijkheid’ samengaan. De volgende stellingen kenmerken mij als mens, bestuurder en coach:
• Medemenselijkheid boven macht
• Kracht boven klacht
• Kansen boven schaarste

Motivatie voor coaching
Mijn ervaringen hebben me steeds weer in situaties gebracht waarin veranderprocessen vastlopen of waar sprake is van complexe problematiek. Waar een radicaal andere aanpak nodig was of waar conceptuele vernieuwing een uitkomst zou bieden. Mooie maar ook moeilijke en pijnlijke situaties en vraagstukken kom je dan tegen. Dan is het fijn dat er af en toe een coach naast je staat. Die met je meekijkt. Kansen en valkuilen verkent. Confronteert en relativeert. Die niet overneemt. Maar gericht is op het versterken van jouw eigen positie zodat je in vertrouwen regie pakt of blijft houden. Weg blijft uit doodlopende wegen en handelingsrepertoire verbreed. En vanuit jouw eigen authentieke kracht werkt. Die coaches heb ik gehad en die coach ben ik en wil ik zelf voor anderen zijn.

Aanpak
In mijn coaching werk ik vanuit verbinding. Ik sta het liefst letterlijk naast je om met je mee te kijken. En te verkennen of we hetzelfde zien. Ik zal je vragen stellen, confronteren, feedback geven. Samen ontrafelen we jouw (werk)situatie waarbij we aandacht hebben voor jouw energiehuishouding in relatie tot werk; rol en positie; politieke spelletjes, krachtenveld en belangen; jouw helderheid als leidinggevende; authenticiteit; de kernwaarden van waaruit jij werkt; visie, lef en moed. Daarvoor gebruiken we verschillende werkvormen. De coaching moet praktisch en direct bruikbaar zijn. En humor krijgt daar een plek in.

Relevante opleidingen in het kader van coaching
• HBO-V
• Middenmanagement opleiding
• SIOO Succesvol Sturen van Veranderingen
• SIOO Executive Change Management; master
• Nyenrode Business Universiteit; Executive MBA Publiek/Private samenwerking
• Masterclass bezielend leiderschap en dialoog
• Tias Nimbas; Marketing voor executives
• De nodige levenslessen die me, door diepe dalen heen, groei brachten

T.M. van der Meulen-Wiersema MBA MCM
Lid NOBCO
E-mail​​: tmvdmeulen@gmail.com
Mobiel​​: 06-25584632

Stuur een bericht naar deze coach