Hennie de Kler

Clairscan

Harriët Freezersingel 50
2331 SC Leiden
Nederland

+31715723349
info@clairscan.nl
www.clairscan.nl

drs. H. (Hennie) de Kler

Aansluitnr. 89

Leiden

Certificeringsniveau Senior Practitioner
EIA Senior Practitioner

Werkgebied
Regionaal
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Ja
Ontwikkeladvies
Ja
Uurtarief particulier
€ 95,00 inclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 165,00 exclusief btw

Type
Executive coaching
Loopbaancoaching
Performance coaching
Personal/Life coaching

Thematiek
Assertiviteit
Communicatie
Conflicten
Management
Pers. effectiviteit
Pers. ontwikkeling
Timemanagement
Veranderingen
Werk
Zelfvertrouwen
Zingeving

Coachtalen
Nederlands
Engels
Duits

Branche
Automatisering/ICT/Telecom
Maatschappelijke dienstverlening
Onderwijs & Wetenschap
Overheid
Zakelijke dienstverlening (overig)
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Een ieder die bij mij met werkgerelateerde vragen binnen komt, krijgt eerst een warm welkom.
Het feit dat je bereid bent actief met je vragen aan de slag te gaan, getuigt van moed en levenslust. Na de eerste verkenning probeer ik door vragen, spiegelen, samenvatten en toetsen te concretiseren wat jouw actuele thema's zijn. Indien gewenst kan er ook een TTI profiel worden afgenomen. Dit soort onderzoek geeft in korte tijd een goed beeld van je meest kenmerkende gedrag en achterliggende drijfveren. Ook de EQtest is beschikbaar. De rapportage wordt ter beschikking gesteld aan jou. Jij bent de kapitein van je schip.
Daarna stippelen we de route uit, om samen op pad te gaan. Elke reis is weer anders, elke cliënt vraagt weer een ander soort 'bijschijnen' van zijn of haar eigen pad. Gedurende het traject kan de route nog wel eens veranderen. Dat is voor mij een logisch onderdeel van het proces. En onderweg is veel te vinden voor zowel mijn cliënt als voor mijzelf: brokjes bewustwording, stukjes inzicht, plukjes begrip, pakjes nieuwe energie, vallende kwartjes, wolkjes opluchting, blikjes met verbazing en een portie erkenning. Maar ook wat snippers twijfel, restjes onzekerheid en dipjes chaos. Alles komt voorbij en is onderdeel van de reis.
In een traject kunnen verschillende methodieken worden ingezet. Dat is afhankelijk van jouw vraag en leerstijl. Zo maak ik regelmatig gebruik van het kernkwadrant, de RET methode, oplossingsgericht werken, time-managementtechnieken en de vragen van Byron Katie. Ook ACT (Acceptance en Commitment therapie) zit in mijn bagage. Het gebeurt me regelmatig dat ter plekke een huiswerkopdracht ontstaat, precies aansluitend bij jouw vraag van dat moment. Verder speel ik graag advocaat van de duivel, wil nog wel eens plagen, en benoem het 'ongezegde op onderzoekende manier.'

Het resultaat voor jou?
Het belangrijkste resultaat is dat je weer het gevoel krijgt zelf aan het roer te staan. Niet datgene wat je overkomt, maar je antwoord daarop van belang is voor de kwaliteit van je leven. Er ontstaat weer zicht op nieuwe mogelijkheden en beweging. Dat kan ook betekenen dat afscheid wordt genomen van oude gewoontes en gebruiken. Dit leer- en ontwikkelproces stopt niet bij beëindiging van een traject. Je hebt geleerd om op een andere manier te kijken naar jezelf en je omgeving, zodat je daar verder op een proactieve wijze vorm aan kan geven. Elke keer dat dat gebeurd, zie ik nieuwe vitaliteit groeien. Voor mij een onbetaalbaar cadeautje van mijn werk als coach.

Het resultaat voor de organisatie?
Een werknemer die zich (opnieuw) bewust is van zijn eigen inzet en verantwoordelijkheid, van zijn mogelijkheden, maar ook zijn grenzen. Een werkneemster die vanuit dit besef met nieuwe vitaliteit keuzes maakt. En dat komt de organisatie ten goede!

Graag tot ziens!
PS: Ken je Verbaal judo en Klaar voor de start al?
Verbaal judo is een handige gesprekstechniek, die je leert om adequater in te gaan op bedekte verbale aanvallen. Of Klaar voor de start? Alles wat je nodig hebt voor je persoonlijke effectiviteit. Beiden zijn te koop in de boekhandel of te bestellen via mijn site www.clairscan.nl.

Stuur een bericht naar deze coach