Paul Vinken

Werkzaam

Rembrandtweg 5
9761 HR Eelde
Nederland

+31627125285
pjvinken@werkzaam.net
www.werkzaam.net

P. (Paul) Vinken

Aansluitnr. 71

Eelde

Certificeringsniveau Senior Practitioner
EIA Senior Practitioner

Werkgebied
-
E-coaching
Nee
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Ja
Ontwikkeladvies
Nee
Uurtarief particulier
€ 80,00 btw vrijgesteld
Uurtarief zakelijk
€ 110,00 btw vrijgesteld

Type
Loopbaancoaching
Personal/Life coaching
Team coaching

Thematiek
Assertiviteit
Carriere
Management
Teambuilding

Coachtalen
Geen coachtalen bekend

Branche
Advocatuur & Notariaat
Financiële dienstverlening
Onderwijs & Wetenschap

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Mijn naam is Paul J. Vinken. Ik ben 72 jaar. Ik werk 31 jaar als coach en ik heb ruime ervaring in de not-for-profit sector en de commerciële dienstverlening als coach. De belangen en het perspectief van de coachee staan voorop, maar als voormalig directeur van een zorginstelling weet ik maar al te goed hoe belangrijk het kan zijn, om de belangen van de organisatie mee te nemen in de coaching. Mijn werkgebied beslaat Groningen, Drenthe, Friesland en Overijsel. Meer info is te vinden op www.werkzaam.net en op mijn LinkedIn pagina.
Ik ben geregistreerd als NOBCO - EMCC European Senior Practitioner Coach en erkend ADR conflictcoach/mediator.

Ik maak gebruik van diverse coachtechnieken. Coaching ondersteunt mensen in het proces van inzicht verkrijgen, vormen van hun visie, ontwikkelen van nieuwe denkwijzen, verdiepen van hun gevoel, vergroten van hun gedragsrepertoire en in het ontwikkelen van hun kwaliteiten en talenten.
Doel van coaching is, dat coachees nieuw gedrag weten te ontwikkelen om effectief te kunnen zijn in hun functie en in hun omgang met andere mensen. Het gaat om afstand nemen en reflectie: hoe wordt het werk uitgevoerd en welke dilemma’s spelen er? Wat is nodig om te kunnen veranderen en te verbeteren?
Op basis van gelijkwaardigheid samen zoeken naar oplossingen! Coachen zie ik als een instrument voor deskundigheidsbevordering op maat en ontwikkeling van de organisatie
Coaching is gericht op het hier en nu.
Door mijn werkervaring in uiteenlopende functies en werkvelden op zowel op strategisch als op tactisch niveau, heb ik snel zicht op de visie, doelstellingen en strategie van een organisatie. Verbinding geeft kracht; ik weet hoe ik coachees kan verbinden met hun leidinggevenden en met de uitgangspunten van de organisatie.
Ik heb kennis en kunde van teamprocessen (teamcoaching en begeleide intervisie), van begeleiding in visievorming, koersbepaling en het uitrollen van beleid. Ik maak onderscheid in conflictcoaching, ontwikkelingscoaching en functioneringscoaching. Het laatste wordt ingezet op basis van een functioneringsgesprek, waarin verbeterpunten worden geformuleerd, die de werknemer moet halen. Externe motivatie speelt een sterke rol bij deze trajecten. Bij ontwikkelingscoaching is sprake van interne motivatie en sluit aan bij de behoefte tot verandering en persoonlijke groei van de coachee.
Bij conflictcoaching is er veelal sprake van stevige belangentegenstellingen tussen werkgever of leidinggevende en medewerkers. Conflicten of ruzies ontstaan omdat mensen of organisaties relaties met elkaar hebben, waar ze geen adequate oplossingen of alternatieven weten te verzinnen. Persoonlijke relaties of zakelijke relaties. Ze hebben er een belang om hun relatie in stand te houden, want ze van elkaar afhankelijk zijn of willen dat blijven. Maar op een of andere wijze zijn ze niet goed instaat, om zonder al te hoog oplopende emoties, goed voor hun belangen op te komen.

Ik heb ervaring als directeur bedrijfsvoering bij de GGZ, als lijnmanager en als docent bij de Sociale Academie en bij Schoevers. Ik ben bekend met strategische, operationele en uitvoerende bedrijfsprocessen en ben ik bekend met bestuurlijke processen van organisaties. Ik heb gewerkt in de zijn: GGZ, Algemeen Maatschappelijk Werk, Kinderopvang, Basis- en Voortgezet onderwijs, Gemeentelijke Krediet Bank. Ik heb opleidingen op Post-HBO niveau, aangevuld met verschillende management cursussen en coaching trainingen. Ik heb een stevig invoelend vermogen en heb oog voor de belangen van de coachee, maar ook voor die van de opdrachtgever. Ik ben sterk in teamcoaching, conflictcoaching en personal coaching. Ik werk graag met de progressie gerichte methodiek. Woorden als ondersteunend en directief horen bij mijn profiel.

Stuur een bericht naar deze coach