Helena Kwaaitaal

Circolore

Matenstraat 4
6707 CS Wageningen
Nederland

+31622110168
info@circolore.nl
www.circolore.nl

H.F.M. (Helena) Kwaaitaal

Aansluitnr. 1860

Wageningen

Certificeringsniveau Practitioner
EIA Practitioner

Werkgebied
Regionaal
E-coaching
Ja
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Ja
Uurtarief particulier
€ 90,00 exclusief btw
Uurtarief zakelijk
€ 125,00 exclusief btw

Type
Loopbaancoaching
Performance coaching
Personal/Life coaching

Thematiek
Pers. ontwikkeling
Re-integratie
Stress
Veranderingen
Verlies
Zingeving

Coachtalen
Nederlands
Engels

Branche
Maatschappelijke dienstverlening
Onderwijs & Wetenschap
Overheid
Overig
Zakelijke dienstverlening (overig)
Zorg

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Momenteel komen veel mensen met coachvragen gericht op de overgang naar een volgende levensfase. Overgangen met geluk en frustratie, met onverwachte verrassingen of lang naar toe geleefde veranderingen.

Denk aan de spanning van een eerste baan, midlife loopbaanvragen of een pensioen in zicht. En relationeel de overgang van een leven als 'single' naar een verbintenis en samenwonen (en kinderen) of juist andersom door een scheiding. Er zijn tijden van ziekte en herstel; van leven en sterven.

Naast duidelijk zichtbare veranderingen kunnen levensovergangen ook grotendeels intern plaatsvinden. Terwijl in het uiterlijke leven alles ‘zo z’n gangetje gaat’ doorleef je in een vrij bewuste en intense periode een of meer persoonlijke thema’s. Bijvoorbeeld: van onzekerheid naar eigenwaarde; van afhouden naar toelaten; van aanpassen naar eigen ruimte innemen.

Overgangsfasen zijn zowel ongemakkelijk als bijzonder. Het oude brokkelt af of is al verdwenen en het nieuwe is nog niet uitgekristalliseerd. Dit vraagt om aandacht, geduld en vertrouwen. “Ik ben aan het resetten’’, zei onlangs iemand tegen mij terwijl hij zo’n interne overgangsfase beschreef.

Als coach breng ik, afgestemd op de hulpvraag, de nodige inzichten, diepgang en toepassingen in de praktijk. Dit leidt tot verandering in het dagelijks leven. Daarnaast vertrouw ik op een natuurlijk groeiproces: elk mens heeft zijn eigen tijd en manier om te ontvouwen.

Ik studeerde bedrijfs- en consumenten wetenschappen aan Wageningen University. Bij de vakgroep Voorlichtingskunde en het Instituut voor Toegepaste Voorlichtingskunde (ITV) volgde ik een uitgebreide trainersopleiding. Vervolgens werkte ik bij een vakbond voor overheidspersoneel en als freelance trainer/coach in het bedrijfsleven, overheid en gezondheidszorg. Tussen 2001-2006 leidde ik vele trainers en coaches op in de toenmalige post-hbo registeropleiding Trainen & coachen met hart & ziel. In 2006 studeerde ik af als lichaamsgericht analytisch therapeut vervolgd door een driejarige kopstudie rondom schokkende gebeurtenissen en trauma. Door mijn therapeutische achtergrond kan ik als coach de nodige verdieping aanbrengen bij overgangssituaties in werk en leven.

Stuur een bericht naar deze coach