Petra Lemckert

Ministerie van Financiën

Casuariestraat 7
2511 VB 's-Gravenhage
Nederland

+31703428835
p.g.c.lemckert@minfin.nl
www.minfin.nl

P.G.C. (Petra) Lemckert

Aansluitnr. 4162

's-Gravenhage

Certificeringsniveau -

Werkgebied
Regionaal
E-coaching
Nee
Coaching Monitor
Nee
Nestorcoach
Nee
Ontwikkeladvies
Nee
Uurtarief particulier
€ 75,00
Uurtarief zakelijk
-

Type
Personal/Life coaching

Thematiek
Assertiviteit
Pers. ontwikkeling
Stress
Veranderingen
Zingeving

Coachtalen
Geen coachtalen bekend

Branche
Overheid

Vaksectie
Geen vaksecties bekend

Over deze coach
Vanuit mijn eigen ontwikkeling en mijn functie als expert arbeid en gezondheid heb ik een steeds grotere interesse gekregen in mensen. Waarom doen mensen de dingen die ze doen op de manier waarop ze dat doen? Wat beweegt hen? Dat is wat mij boeit. Na jaren als adviseur op het ICT-terrein te hebben gewerkt en naderhand als projectmanager op o.a. het terrein van arbeid en gezondheid ben ik, vanuit mijn interesse in mensen en de mogelijkheden die op mijn pad kwamen, steeds meer op het HRM-vlak gaan doen. Sinds 1 januari 2007 werk ik als beleidsadviseur/expert arbeid en gezondheid.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding mensgericht coachen bij de academie voor Counselling en Coaching. Deze opleiding heb ik met succes afgerond. Vervolgens heb ik specialisatie-trainingen en workshops gevolgd, zoals in 2011 de leergang - omgaan met verschillen - bij Intercoach en in 2012 de leergang - authentiek communiceren - bij IMC. In 2015 ben ik bij Intercoach bijgeschoold en behoor ik nu tot de coachvakgroep ADHD/autisme en hoog sensitief. Om op de hoogte te blijven op mijn (coach)vakgebied volg ik nog steeds regelmatig trainingen/workshops/masterclasses. Op dit moment volg ik bij intercoach de opleiding tot teamcoaching. Ook neem ik regelmatig deel aan intervisie en supervisie om scherp te bijven op mezelf als coach.

Ik ben sinds 2012 bij Intercoach aangesloten, het expertisecentrum voor collegacoaching binnen de overheid, naast mijn reguliere functie als expert arbeid en gezondheid.

Met welke vragen kun je bij mij terecht?
Ik ben als coach gespecialiseerd in werk-privé balans; energiebalans en vitaliteit; werkdruk/werkstress: van werkdruk naar werkplezier; stressbewustwording; van stress naar veerkracht. Maar je kunt ook bij mij terecht met andere levensvragen.

Vanuit welke visie coach ik?
Aansluiten bij de klant en zijn/haar vraag is mijn vertrekpunt. In de afgelopen jaren heb ik verschillende opleidingen en workshops gevolgd en mij in diverse methodieken verdiept. Om vervolgens daaruit mijn eigen stijl en werkvormen te kiezen. Welke stijlen/werkvormen ik inzet is geheel afhankelijk van degene die gecoacht wordt en de vraag waarmee hij of zij komt.

Vanuit de vraagstelling zie ik dat iemand een coach inschakelt omdat ze hun situatie willen verbeteren en bepaalde doelen willen bereiken. Ze willen nieuwe denkwijzen en nieuwe benaderingen van situaties leren, waardoor ze betere resultaten kunnen behalen. Ik zie doelstellingen als effectiever en beter georganiseerd werken, een betere balans in werk en privé vinden, meer werkplezier krijgen, meer zelfvertrouwen krijgen in bepaalde situaties, of gewoon effectiever met andere mensen omgaan. Ik gebruik tijdens coaching een combinatie van waarneming, vragen stellen, luisteren en feedback geven om een gesprek te creëren dat rijk is aan inzichten en leerervaringen. Degene die gecoacht wordt ervaart een focus en aandacht die hem/haar in staat stelt om meer bewustzijn en begrip voor de eigen omstandigheden te ontwikkelen. Bovendien worden er ook nieuwe manieren gecreëerd om problemen op te lossen, betere resultaten voort te brengen en over het algemeen gemakkelijker doelstellingen te bereiken. Voordelen die mensen hebben ervaren zijn onder andere:
- Een sterker gevoel van richting en focus;
- Toegenomen zelfkennis, bewustzijn van eigen handelen;
- Groter vermogen om met anderen om te gaan en invloed uit te oefenen;
- Meer motivatie;
- Verbeterde persoonlijke effectiviteit, meer balans in werk en privé, zelfwaardering, meer gerichte inspanning;
- Toegenomen vindingrijkheid en veerkracht, bijvoorbeeld beter in staat om met veranderingen om te gaan.
Wat is mijn werkwijze?
De eerste ontmoeting (intakegesprek) is een klikgesprek: een klik met elkaar en om te kijken of ik jou met mijn expertise op weg kan helpen. Als we met elkaar in zee gaan, volgen er doorgaans 3 tot 8 gesprekken van gemiddeld 1,5 uur. Indien nodig/gewenst volgt, na tussenevaluatie, een mogelijk vervolgtraject. Niet alleen sessies in "zitopstelling", maar ook wandelsessies of (ontspannings)oefeningen/ speltechnieken behoren tot de mogelijkheden. Helemaal afhankelijk van wat jij prettig vindt. Jij bepaalt of en in hoeverre jij een leidinggevende in dit proces wilt betrekken. Dat is mede afhankelijk van het type vraag en of er sprake is van coaching in relatie tot een reïntegratietraject. Niets gebeurt zonder jouw toestemming.

Stuur een bericht naar deze coach