Europees Coaching & Mentoring Research Project

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) is een grootschalig onderzoek gestart naar de coaching- en mentoringmarkt in Europa.

Dit is de eerste keer dat op deze schaal dit type onderzoek wordt uitgevoerd. Meer dan 51 Landen uit heel Europa, van IJsland tot Rusland doen mee. Het onderzoek is beschikbaar in 20 talen. Meer dan 100 (beroeps)organisaties ondersteunen het onderzoek. Het project staat onder leiding van prof.dr. Jonathan Passmore en dr. Hazel Brown. 

Doelgroep

Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in hoe coaching en mentoring wordt aangeboden in Europa. De doelgroep is coaches, mentoren en inkopers (opdrachtgevers, afnemers, managers) van diensten op het gebied van coaching en/of mentoring. 

Vragenlijst

Het onderzoek bestaat uit 1 vragenlijst. Het invullen kost ongeveer 10 tot 30 minuten afhankelijk van uw rol. Het invullen van de vragenlijst kan geheel anoniem. Onder de deelnemers wordt een Apple Ipad verloot. 

Nederland

Vanuit Nederland wordt dit onderzoek ondersteund door de NOBCO. Daarnaast voert de NOBCO sinds 2016 jaarlijks een eigen grootschalig benchmark onderzoek uit (zie hier voor de resutlaten van 2016: benchmark), om deze reden is ervoor gekozen om dit Europees onderzoek wel te ondersteunen maar geen Nederlandstalige vertaling te maken van de vragen. Het Europese onderzoek is dan ook in het Engels beschikbaar.

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek: https://www.henley.ac.uk/executive-education/current-research/

Terug naar overzicht