De vier professionele EIA niveaus

De European Mentoring & Coaching Council (EMCC) heeft samen met de NOBCO en andere Europese beroepsorganisaties het European Individual Accreditation (EIA) keurmerk voor coaches ontwikkeld. Dit EIA systeem is in alle landen op dezelfde manier ingevoerd, zodat het internationaal vergelijkbaar is.

EIA
Het EIA keurmerk gaat uit van het Competence Framework. Dit systeem van competenties is gebaseerd op onderzoek naar de praktijk van coaching. Diverse competenties zijn gegroepeerd in acht hoofdcompetenties en 112 meetbare vaardigheidsindicatoren. Op grond van dit framework worden de vier niveaus van professionele coaching onderscheiden:

Foundation
Practitioner
Senior Practitioner
Master Practitioner

Competentie Framework herzien (CFW 2.0)
Na 5 jaar gewerkt te hebben met ons Competentie Framework heeft de EMCC werkgroep CFW een vernieuwde versie ontwikkeld: Competence Framework herzien (CFW 2.0). Met ingang van 1 september 2016 maakt dit nieuwe CFW onderdeel uit van de EIA aanvraag. Er zijn uit de oude versie indicatoren verdwenen die minder relevant bleken en bijgevoegd die we misten. Ook heeft het EMCC een Verklarende woordenlijst ontwikkeld als toelichting op het CFW en de handleidingen die we gebruiken. Voor de Verklarende woordenlijst zijn Engelse termen geselecteerd op basis van vragen of discussies over de betekenis ervan in andere talen. Deze Engelse termen hebben wij weer in het Nederlands vertaald. Het maakt het begrijpen van competenties en de handleidingen eenvoudiger waardoor zowel EIA als EQA aanvragers met meer gemak hun accreditatie kunnen indienen.

Als je in de opleiding met het oude CFW bent opgeleid: zet dan bij je aanvraag voor de zekerheid even of je met het oude of nieuwe CFW 2.0 hebt gewerkt.
 

Mentoring: begeleiding bij verdieping reflectie
Heb je behoefte aan verdieping van je reflectie dan hebben we mentoren die je kunnen begeleiden. Lees hier alles over mentoring bij NOBCO. (wel eerst inloggen)
 

 

Ben je een coach en wil je je aansluiten bij de NOBCO? Aansluiten bij de NOBCO
Meteen aan de slag met EIA-accreditatie, upgraden of herregistratie: EIA-Portal
Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
Ben je op zoek naar een beroepscoach? Vind een Coach
Wat zijn de tarieven voor accreditatie?