Coachen van hoogbegaafden: een kwestie van herkennen, erkennen, bekennen

Door Gonnie Hoonhout

Inleiding
Over het werken als coach met hoogbegaafde cliënten bestaan veel misverstanden en (voor)oordelen. Bijvoorbeeld dat hoogbegaafden niet zo coachbaar zouden zijn omdat ze zelf goed in staat zijn om zichzelf te bevragen en oplossingen te bedenken. In deze interactieve workshop deel ik kennis en ervaring uit mijn eigen coachpraktijk voor hoogbegaafden.

Doel
Hoogbegaafde cliënten leren herkennen en weten welke instrumenten en wijze van werken bij hen aansluiten. Criteria kennen voor doorverwijzing en tips voor je eigen communicatie.

Thema's
Kennis verwerven over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Omgaan met (voor)oordelen over hoogbegaafdheid bij de coachee zelf. Voorwaarden begrijpen voor een geslaagd coachtraject met hoogbegaafden. Tips krijgen voor het coachen van hoogbegaafden: do's en don'ts.

Meerwaarde voor de deelnemers (coaches)
Je weet beter in te schatten hoe jij als coach met deze cliënten kunt omgaan. Niet alleen omdat je kennis over hoogbegaafdheid hebt gekregen, maar vooral omdat je door demonstraties en communicatie oefeningen hebt ervaren wat er nu zo makkelijk of moeilijk aan het coachen van deze doelgroep is.

Over de spreker
Gonnie Hoonhout is 58 jaar en ontdekte zelf op haar 38e dat zij hoogbegaafd is en durfde daar niet voor uit te komen. Sinds 15 jaar is zij werkzaam als coach met o.m. als specialisatie het coachen van hoogbegaafde / hoogsensitieve en / of introverte volwassenen en de mensen met wie zij (werk)relaties hebben.

Datum: 7 september 2017
Tijdstip: 18.45 - 21.30 uur
Locatie
: Apeldoorn
Kosten: € 45,- (excl. BTW), NOBCO coaches: gratis.


Bent u niet aangesloten bij de NOBCO, maar wilt u wel een bijeenkomst bijwonen? Vul dan het contactformulier in.
 

Direct aanmelden is alleen mogelijk indien u ingelogd bent.